Loading...
Ingyenes házhozszállítás
Grandopet
Blog
Gyerekbarát kutyafajták: 5 legjobb családi kutyafajta gyerekek mellé
2024.07.30
11:58
Demkó Kata
Gyerekbarát kutyafajták: 5 legjobb családi kutyafajta gyerekek mellé

Gyerekbarát kutyafajták: 5 legjobb családi kutyafajta gyerekek mellé

Előbb-utóbb minden családban felmerül az igény egy házikedvencre. Ha sikerült meghozni a döntést, hogy gyermekünk mellé kutyát szeretnénk, akkor azt is mérlegelni kell, hogy milyen kutya kerüljön a házhoz. Egy kisállat örökbefogadása hatalmas felelősséggel és anyagi vonzatokkal jár. Komoly dolog, ami a kutyus élethosszáig szól. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy jól kijöjjön a család minden tagjával, beleértve a gyerekeket is.

Cikkünkben most bemutatjuk azt az 5 kutyafajtát, akik a legjobb választások lehetnek gyerekek mellé.

Beagle

Beagle: játékos, társas, energikus

A beagle a panellakók egyik kedvelt választása, hiszen kis termetének és türelmének köszönhetően nyugodtan tartható lakásban is. Ez a fajta akkor is jó választás, ha már van egy macskánk, hiszen jól kijön velük. A beagle-t falkában való vadászatra tenyésztették ki, így a társasági élet természetes számára. Ennek köszönhetően a gyerekekkel is jó kapcsolatot tud kiépíteni. Azonban mindenképpen olyan gazda szükséges mellé, aki következetes és van már tapasztalata kutyákkal, ugyanis a beagle egy falkakutya. Ha érzi, hogy a gazda nem elég ,,keménykezű”, könnyen megpróbálhatja átvenni a falkavezér szerepét. Ebben az esetben a háztartás a feje tetejére fog állni.

Ezek a kutyák nagyon játékosak, kis termetük ellenére nagyon sportosak és ha tehetnék állandóan csak játszanának. Imádják, ha van feladatuk, ez pedig gyerekek mellett biztosítva van számukra. Ezek a zömök, robusztus kutyusok, rengeteg energiával rendelkeznek és kiváló választás családok számára.

Ismerd meg közelebbről a Beagle-t fajtaleírásunkból itt: Beagle

Boxer

Boxer: energikus, védelmező, játékos

A Boxer imádja a gyerekeket. Nagyon jól kijön velük és védelmezi őket. Nemcsak a kicsikkel, de a nagyokkal is képes rövid idő alatt szoros kapcsolatot kiépíteni. Ez a fajta rengeteg mozgást igényel. Ha nem visszük ki sétálni, ő a kert végétől a lakás utolsó sarkáig végig járja a házat. A boxerek nagyon energikusak, igazi házőrző kutyák. Ezzel a rengeteg energiával viszont kezdenünk is kell valamit, ha azt szeretnénk, hogy kedvencünk boldog legyen. Az eleven gyerekek és a boxerek ebben a tekintetben hasonlítanak egymásra. A jó hír azonban, hogy a közös játékuk során kölcsönösen lefárasztják egymást.

A boxerek mindig felvidítják szomorú családtagjaikat. Nagyon huncutok tudnak lenni, szeretnek bohóckodni és nagy szívüknek köszönhetően bármikor készen állnak, hogy egy könnyes arcocskát nyalogassanak.

A nagyon pici gyerekek számára sajnos megterhelő lehet a boxerek túlzott játékossága. Hiszen ők annyira aktívak, hogy minden kalandban szívesen részt vesznek. Számukra nincs olyan, hogy túl sok program, ám a kisgyerekek könnyen elfáradhatnak. Érdemes inkább nagyobb, energikus gyerekek mellé választani.

Uszkár

Uszkár: bújós és tanulékony

Az uszkárok nagyon bújós kutyák, akiket könnyű boldoggá tenni. Csak egy kis simogatás miközben teszünk-veszünk a lakásban és máris feldobtuk a napját. Ezek a kutyák olyanok, mint a kis bohócok. Ha egy boldogsággombócra vágyunk, akkor az uszkár kiváló választás. A fajta képviselői nemcsak szelídek és óvatosak, hanem rendkívül gyorsan is tanulnak. Könnyen elsajátítanak bármit gazdájuktól, ugyanakkor rendkívül érzékeny lelkek. Könnyen alkalmazkodnak bármihez és városi lakásokban is jól érzik magukat. Természetüknél fogva gyerekbarát kutyák, akik akár rosszcsont gyermekek mellé is ideálisak lehetnek, hiszen nagyon türelmesek. Az uszkároknak és a gyerekeknek is fontos, hogy megfelelően lefárasszuk őket szellemileg és fizikailag is.

Ismerd meg közelebbről az uszkárt fajtaleírásunkból itt: Uszkár

Újfunlandi

Újfundlandi: nyugodt, barátságos, családszerető

Az újfundlandi kutyák annyira békések, hogy szinte sohasem ugatnak. Akár a nagyobb gyerekek is segíthetnek a napi sétákban, hiszen ezek a kutyák nem fognak kiugrani a bőrükből, ha megpillantanak egy másik kutyát. Egy ilyen helyzetben is nyugodtak maradnak, illedelmesen és kedvesen fogadják fajtársaik közeledtét. Ha ugatni halljuk őket, akkor általában egy valós veszélyre próbálják felhívni figyelmünket. Bár nagytestűek, rendkívül barátságosak és családszeretőek. Természetükből adódóan imádják a családjukat és védelmezik őket. Az ismeretlen emberekkel szemben is szelídek, de általában a családot helyezik előtérbe. Fontos tudni, hogy az újfundlandikat nem szabad egyedül hagyni, hiszen ők akkor boldogok, ha a családjukkal lehetnek. Ha hosszú időre egyedül maradnak, akkor könnyen boldogtalanná válhatnak.

Ismerd meg közelebbről az újfunlandit fajtaleírásunkból itt: Újfunlandi

Magyar Vizsla

Vizsla: intelligens, hűséges, alkalmazkodó

A vizslát bár sokan csak a kimagasló vadászteljesítményéről ismerik, megfelelő játszópajtása lehet gyerekeinknek is. Bátran kijelenthető, hogy az alkalmazkodó képessége ennek a kutyának az egyik legjobb, hiszen intelligenciája kimagasló. Könnyen tanítható és szoros kapcsolatot képes kialakítani a család minden tagjával. Éppen ezért nagyon jó választás gyerekek mellé. A fajta további jó tulajdonságai, hogy rendkívül hűséges, szelíd, ragaszkodó és csendes. Ezen tulajdonságok mindegyike családbarát kutyává teszi a vizslát, de mint minden kutyánál, fontos, hogy megtanítsuk a gyerekeknek, hogyan kell bánni a kutyákkal.

Ismerd meg közelebbről a vizslát fajtaleírásunkból itt: Magyar vizsla

Bár a fent leírtak szerint ezek a fajták remekül kijönnek a gyerekekkel, szót kell ejtenünk a megfelelő szocializációról is. Meg kell tanítanunk ugyanis mind a befogadott kutyának, mind a gyerekeknek, hogy mit szabad és mit nem. S ha meg is tanulták, hogyan bánjanak egymással, a gyerekeket sosem szabad felnőtt felügyelete nélkül hagyni a kutyával, nehogy sérülést okozzanak egymásnak. Kellő tudatossággal és óvatossággal csodálatos kötelék alakulhat ki közöttük, ami meghatározó lehet a kutya és gyermekünk életének egyaránt.

Szeretnél még többet megtudni a kutyák és gyerekek kapcsolatáról?
Olvasd el erről szóló cikkünket itt: Kutya-gyerek kapcsolat: miért jó a gyereknek a kutya?

 

Hasznosnak találta cikkünket?
VIDEÓK
Kutya
Macska
Minden más
Kutya
Kölyökkutya kisokos
Kölyökkutya kisokos
Kölyökkutya kisokos
Kutyatáp és még sok más a kis kedvencednek!
Dr. Fodor Kinga, állatorvos - TÉVHITEK a "csirkeallergiáról"
Bőrférgesség - csak egyszerűen
Toxoplazmózis - csak egyszerűen
Veszettség - csak egyszerűen
A kullancsok lélegzetelállító kalandjai - csak egyszerűen (2. rész)
A kullancsok lélegzetelállító kalandjai - csak egyszerűen (1. rész)
A kullancsok lélegzetelállító kalandjai - csak egyszerűen (3. rész)
Orsóférgesség - csak egyszerűen
Nyelőcsőférgesség - csak egyszerűen
Koronavírus (COVID-19) összefoglaló 2020.02.21. (FIGYELEM! EGYES RÉSZEI MÁR ELAVULTAK!
Élménydús hétköznapok kedvenceddel
Kölyökkutya kezdőcsomag
Macska
Macskaeledel és sok minden más macskáknak
Macskaeledel és sok minden más macskáknak
Macskaeledel és sok minden más macskáknak
A bolhák csudálatos világa - csak egyszerűen (2. rész)
A bolhák csudálatos világa - csak egyszerűen (1. rész)
A bolhák csudálatos világa - csak egyszerűen (3. rész)
Minden más
Grandopet Webáruház | Ahonnan a táp házhoz megy
Grandopet Webáruház | Ahonnan a táp házhoz megy
Grandopet Webáruház | Ahonnan a táp házhoz megy
Mennyire (nem) halunk meg? (COVID-19)
Külső parazitaellenes készítmények - csak egyszerűen (2. rész)
Külső parazitaellenes készítmények - csak egyszerűen (1. rész)
Szívférgesség - csak egyszerűen
A KORONAVÍRUS szabadlábon! (COVID-19 Q&A 1. rész)

Az újra rendelés gyakoriságát a kosár megjelenítése után tudod megadni a kiválasztott termék esetében.