A hagyományos horgász etetőkeverékek kizárólag természetes alapanyagból (magvak, lisztek stb.) és élelmiszeriparban használatos természetes vagy természetazonos aromákból, színezékek felhasználásával készülnek. Minden esetben tartalmazzák a horgászat legalapvetőbb magjainak (kukorica, búza, napraforgó) őrleményeit. Ezekhez adagolva a különféle egyéb összetevőket, megadják az egyes etetőkeverékek jellegzetes ízét, illatát. Mindig jó minőségű alapanyagokat használjunk. A gabonákat keverés előtt frissen daráljuk le annak érdekében, hogy természetes aromájuk a jól záródó tasakban minél tovább megmaradjon és felbontás után is kifejtsék az elvárt csalogató hatást. A halak egy idő után bizonyos ízekre ráunnak és nem hajlandók rámozdulni az adott etetőanyagra. Ezt az unottságot lehet az új mixekkel kiküszöbölni. Sokszor a furcsa, mondhatni extrém aromákkal és adalékanyagokkal tudjuk a legnagyobb hatást elérni, főleg túlhorgászott vizeken.