Fagyasztva szárított zöldkaréjú új-zélandi kagyló
(Kiegészítő: 15% tiszta kagylópor)
A zöld karéjú kagyló (Perna canalicus) a glükozaminglikánok (GAG) természetes aktív komplexét, különleges Omega-3 zsírsavakat1, animosavakat2, nyomelemeket3 és természetes antioxidánsokat tartalmaz. Kutyákon végzett tudományos vizsgálatok igazolták, hogy az ízületi gyulladás tüneteire 0,45 g /10 kg testtömegenkénti adagolás pozitív hatással van.(Bierer & Bui, 2002).
Az AGIL-tabletták adagolása: 0,6 g 10 kg testtömegenként etetéskor az ajánlott mennyiség szerint. Ha az étrendhez zöld karéjú kagylót adunk, a fájdalom és az izületi merevség csökkenése figyelhető meg. Ezek a pozitív hatások nem tulajdoníthatók egyetlen elkülöníthető anyagnak sem; sokkal inkább a zöld karéjú kagyló teljes aktív komplexe a felelős .
1(eikozatetraénsavat tartalmaz, ETA 20: 4 ω3), 2(a porcok fejlődéséért felelős glutamint tartalmaz) , 3(cink, réz, mangán)
A C-vitamin
(kiegészítő: 2,75 mg/kg) fontos a test saját kollagéntermeléséhez (szintézis). Stresszes állapotban (pl. ízületi fájdalom) a kutya szervezet nem képes elegendő C-vitamint termelni. Étrendjét C-vitaminnal kiegészítve támogatja a kollagén termelést és elősegíti az ízületek és porcok stabilitását.
Az E-vitamin
(kiegészítő: 5,000 I.U./kg) elengedhetetlen a telítetlen zsírsavak védelméhez (Omega-3 zsírsavak) és óvja a porcsejteket a szabadgyökök okozta oxidáció ellen. Ezek okozzák az ízületekben a gyulladásos folyamatokat, ha szintjük a szokásosnál magasabbra emelkedik.
Továbbá az E-vitamin fontos a membránok megőrzéséhez és stabilitásához, főleg a vázizomzatban. Támogatja az izomszövet felépítését azáltal, hogy stabilizálja az ízületeket.
Kiváló minőségű állati fehérjeforrások
A BELCANDO® termékek a kiváló minőségű állati fehérje magas arányától kitűnőek. Támogatják a fehérje anyagcserét, melynek optimális működése rendkívül fontos a kutya egészsége szempontjából és az egyes életszakaszokban. Valamennyi fehérjeforrás, kizárólag emberi fogyasztásra is alkalmasnak talált állatokból származik.
omega-3 zsírsavak
Omega-3 zsírsavak összesmennyisége: 3,3%; eikozapentaénsav (EPA):0,2%; dokohexaénsav (DHA): 3,0%. A hozzáadott Omega-3 zsírsavak magas szintje hatékonyan csökkenti az étrendben rendszerint található Omega-6 zsírsavak arányát az Omega-3-hoz képest. Természetes módon csökkenti a testben zajló gyulladásos folyamatokat.
Etetési javaslat
Az AGIL-tabletták helyes adagolása nagyon egyszerű. Egyszerűen jutalomfalatként adható 10 kg testtömegenként 1 - 1/2 tabletta naponta.